May Britts fotoblogg

søndag 31. januar 2010

"MATREISEN"

Dette var spennende og fantastisk..... Jeg fikk en innbydelse som så slik ut: Jeg må innrømme at jeg har vært litt nysjerrig på hva dette skulle være. Tankene har gått fra jakt til fiske, men jeg fikk etterhvert vite at vi skulle være inne....... Lørdag 30. jan. kom og jeg ble hentet hjemme og kjørt til "Fru Enebær" i Tønsberg, dette er en gourmetbutikk.(http://www.fruenebær.no). Vi ble mottatt av jubilanten og fikk en nydelig Champagne. Etter velkomsten og hilsing satt vi oss til bords. Kokken, Morten, tok da ordet og fortalte litt om sin bakgrunn og ville vite litt om våre middagsvaner... Hver og en måtte berette litt om det og her var det alt fra oss som kan koke pølser til de med mer kokkelering og interesse for mat. Vi fikk beskjed om vi skulle ha en 5 retters, hovedretten skulle være Vaktel, og at vi måtte hjelpe til. Må nok innrømme at jeg var veldig spendt på dette. Vi ble delt opp i lag og mens den ene gruppa var i jobb, skravlet vi andre, trivelig. Jeg var med i dessertgjengen og synes det var moro og helt greit. Etter litt tid var det på tide å spise. Her er vårt mesterverk:
Morten passet på at strupen ikke var tørr og det var fantastisk gode viner.... Vi beynte med: Parma skinke som fingermat, selvsagt med utsøkt drikke til.... Deretter var det Lakserulade med urtedressing..... fantastisk godt...... Deretter kom det Syrinsorbet. dette var utrolig, Morten hadde fortalt om lilla Syriner og sukkerlake, da vi spiste denne sorbeten smakte det som det lukter av lilla Syriner og vi kunne "se" hvordan de henger på treet i mai. For meg var dette en aha opplevelse, hvordan smak kan frembringe en lukt (som egentlig ikke er der) og hvordan hjernen omdanner disse smaksintrykkene til å bli et "bilde", hm..... fantastisk:) Deretter kom Vaktelen som ble servert med butterdeig kiste Så kom det :Gorgonzola Trøffelhonning og pinjekjerner Og til slutt : Sjokoladedrøm med sorbet og bringebærsaus Og vi fikk med forklærne våre- morsomt... Dette var en fantastisk "matreise". Tusen takk til Dag og Hanne.

onsdag 20. januar 2010

NM på SKI i STOKKE

NM på ski, i Vestfold og det ser lovende ut med tanke på snø og et par kuldegrader. Var i anlegget og kikket litt på lørdag, og ble imponert over hva som er gjort der borte. Inspeksjon Var og inspiserte terrassen på "Kongehytta" også, flott:) Peisen i "Kongehytta" Her har kunstnere begynt på is-skulptur NM på ski i STOKKE, nærmere bestemt Storås for de som er litt bedre kjent. Det er synlig fra E-18, rett etter avkjøring til Stokke og før gamle avkjøringa til Torp. Fra skiarenaen mot E-18 NM startet torsdag, da fikk jeg ikke anledning til pga jobb. Men fredag var forventningene store..... Jeg var ferdig på jobb kl. 13.00 og kjørte opp og skulle parkere, vaktene lurte på om jeg skulle hente noen, jeg sa at jeg hadde tenkt meg på NM og da fortalte de at siste løper den dagen nok hadde ankommet mål, altså var jeg for sent ute, :( -------------------------------------------------------------------------------------------------- Ok, lørdag: Var tidlig ute, slapp å stå i kø, gikk rett på en skyttelbuss og bort på arenaen.... Jeg tittet etter Kongen, men han var ikke å se. Men det var mye folk, godt kledde for en dag ute i det fri, og noen skiløpere så vi da. Det er jo folkefesten en er ute etter her, ønsker en å se skirennet bør en være hjemme foran Tv`n. En ser faktisk mer på publikum og hvordan de koser seg fremfor skiløpet Men rundt omkring løypene var det unger, unge mennesker, voksne og eldre, en flott blanding. Det var isskulpturer, det var håndtverksutstilling det var fiskesuppe, kaffe, vafler, pølser i en skjønn forrening. Det var lavoer ute langs løypa, det var arrangement for barn med og uten "dudlær"... Lurer du på hva "dudlær" er? Det er Konnerud-dialekt og betyr miniski.
Jeg falt litt for disse blånissene i blåfjell Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli :) Påskeharen??? Her er det fra damenes 15 km lørdag, Marit Bjørgen og Therese Johaug Dette er fra søndagens stafett for kombinert gutta, her Petter Tande. Herr Alsgård var på plass Da er arrangementet over og det er nok mange letta og slitne arrangører nå. En flott folkefest.

lørdag 9. januar 2010

RENT, PENT OG KALDT

Mitt "indre" blir ikke mett av skjønnheten i naturen. Vi har vært på tur i dag også,
kamera og jeg. Det var "bikkjekaldt" til morgnen i dag, dro ut i -20* (med bil) og ned til Kanalen. Tåkedisen var flott, men ikke så lett å "fange". Måtte en tur utom Rosanes, og så gikk
turen til Ringshaug. Oppdaget, dessverre, isbaderen først da han kom på land. Hver sin lyst. Men veldig rart å se Ringshaugstranda som en "ødemark" med snø.
Ferden fortsatte med nesa mot Åsgårdstrand, første stopp ble Feskjær. Her lå tåkedisen enorm, kunne bare såvidt skimte raffeneriet på Slagentangen.
Så ble det stopp på "isbrygga". Den er enormt fin nå. En flott fotodag.... Kanalen
Rosanes Ringshaug Her er han som bada.... Feskjær Åsgårdstrand