May Britts fotoblogg

søndag 28. mars 2010

Påskeharen

Fra Wikipedia:

"Påskehare, ofte omtalt i bestemt form som Påskeharen, er en harefigur som brukes som symbol og dekorasjon i den folkelige påskefeiringa i flere vestlige land, særlig i forbindelse med leker med påskeegg.

I blant annet Tyskland, Storbritannia og USA er det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri. Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge."

Jeg personlig har ikke noe annet forhold til påske enn at det er noen fridager, snart sommerdekk på bilen, vår og påskeegg....

Men i dag har jeg fått skaffet meg en påskehare...... Den har vært med meg på standtur....

Har prøvd å fange årstiden..... Vil også minne om at 1.mars

var det ca. 1 meter snø rundt omkring Tønsberg området, nå er det straks bart.... Bare se:

Mellom Furustrand og Vallø

På Klopp

Hjemme

Har fått ny peisinnsats, skal gi samme varme som en frittstående ovn.

GOD PÅSKE!!

mandag 22. mars 2010

Vår

Etter endt arbeidsdag hadde jeg plutselig litt god tid. Tok en tlf til ei annen fotogal dame og dermed var tur planlagt. Vi er helt i vår-modus for tiden, men ikke alt i naturen har sluppet helt tak i vinteren. Men noen bilder ble det og håper dere kan se det er vår... Rett etter avtalt tur, gikk jeg ut på terrassen og fant ei marihøne, jeg hjalp den bort på blåveisbladene:) Søt da.
Videre fant jeg noe som minner meg om vår, sølepytter Her har vi speiling, dvs at det er vann, ikke bare is på fjorden
Men i bukta her var det også litt av hvert
Turn gikk videre til Engø, Sandefjord, der var det helikopeter - lift. Og ei sliten brygge.
Nå har vi ankommet Knattholmen. Er fortøyning nødvendig her da?
Så fant vi en gammel telefonboks, og vi fikk summetonen:)
Så stkk vi innom Plantasjen bare for å få se litt mer vår, det hjalp. Dette var en liten vår hilsen.

søndag 14. mars 2010

Fra hytte til hytte......

Dagen opprant med skyfri himmel og strålende sol. Litt utpå formiddagen forsvant sola litt, men kom tilbake.. Lurer litt på om den skinner mer på Konnerud enn andre steder? I dag skulle vi bare kose oss. Vi har ikke gått langt i dag, men hygget oss, vi gikk først til Sif hytta. Da vi skulle gå der i fra, til neste hytte, fikk vi øye på noen dyr. Og de må fotograferes, flotte motiver - ingen kunstige smil.) På med skia og på vei til neste hytte som da var Skiold-hytta. Vi passerte en akebakke, vi gikk fiskebein opp denne bakken og der tryna jeg..... Gikk bra. Da vi ankom Skiold-hytta var det flott sol, så vi holdt oss utendørs:) Vi hadde med apppelsiner, sjokolade, brus og kamera(e)t. Deilig i sola. Utsikt over Steglevann:)) Vi avsluttet turen med å titte på Vilmarkshuset og der var det en flott frossen kjetting. Dette var nok sesongens siste skitur. Takk til Trine og Liss.

lørdag 13. mars 2010

Gårdsbesøk

Hei igjen. Vært litt treg nå, men prøver meg igjen. I dag har jeg hatt en hyggelig formiddag, vært på besøk hos min "liksomdatter". Min "liksomdatter er mitt dagbarn fra 1973/1974 og siden har vi holdt kontakten. Fantastisk. Hun har klart å bli mamma til 3 vakre barn, og denne familien bor landlig og fint til. I går fikk jeg vite at de har bever i nabolaget og da var min nysjerrighet pirret nok til at kamera ble ladet og jeg klar for tur. De har en gård som nabo og vi ville bort å besøke "Krølle". Krølle er en mohairgeit som ble avvist av sin mor og den har blitt flasket opp og er selvsagt blitt glad i folk. Men inne hos "Krølle" var det mye annet å ta bilder av, følg med.... Dette var på vei bort til Krølle, en flott snøskulptur laget av barn, imponert:) For å kommer inn til Krølle, måtte vi inn denne "hyggelige" døra. Og da vi kom inn lå Krølle og denne pusen i samme kurv. Jeg var ikke rask nok til å få tatt bilde. Men her er de, hver for seg..... Krølle er en nysjerrig og kosete skapning. Men pusen, Krølle delte kurv med, er også en aktiv krabat. Den lekte seg i vinduet med noen småfluer... I en annen bås, lå disse to "anføttes" og koste seg... Jeg gikk inn i båsen til de og dermed var Krølle der og fikk vekket idyllen. Så her er de hver for seg... Så var det en tur inn til hønene og der var det jammen meg en hane også.... Utenfor var det fint vårvær og jeg kom til å huske fra min egen barndom, våt, bløt vår- grusvei og brune vårsko....det var lykke:) Her er det litt for tidlig med sko, men sølepytter og barn=magnet.. På gården var det også ulike typer fremkomstmidler og her er et lite utvalg...... Så var det på jakt etter bever da...... Vi så den ikke, men tydelige spor etter den..... Men det var spor etter fler....... Takk for en fin formiddag.