May Britts fotoblogg

lørdag 26. juni 2010

ULLEVÅL HAGEBY

Lørdag 19.juni 2010 For å gjøre en lang historie kortere, jeg havnet her ved et uhell tirsdag samme uke. Men jeg syntes det var så vakkert der, at jeg måtte tilbake. Denne lørdagen puttet jeg fotostativ og annet fotoutstyr i bilen og ringte en venn, men nei....hun ville ikke være med. Det var regn, men jeg hadde sjekket yr.no og de lovte sol kl. 18.00. Så kl. 16.30 satt jeg meg i bilen og dro innover alene...... Da jeg passerte Nykirke så jeg i speilet at det ble blå himmel bak meg.... Det regnet til jeg kom til Asker, på toppen av bakkene kan du se inn til Oslo og der.....så det ut som sola skinte. Jeg kom fram og det var strålende sol, men tung mørk himmel. Jeg parkerte og tok ut remediene mine og la i vei.... Mmmmmm....tenk dere settingen : Det er midtsommer, det har regnet en hel dag, sola kommer, hva skjer med blomstene da? De struttet om kapp og det luktet så vidunderlig... Syrin, Hegg, gammel Jasmin (det er den nydeligste av alle dufter).... Roser....Fantastisk... Legger ut et knippe bilder under, men tok mange flere....

fredag 25. juni 2010

St. Hans midt i Drammensælva

En Drammenser vender "hjem", bare for en kveld. Hadde fått med meg at de i Drammen skulle åpne en liten halvøy ute i fjorden, Holmennokken :) Jeg tenkte at det kunne være en litt anneledes St. Hans feiring og det ble det. Hentet ei vennenne og møtte "SØS", navnsøster fra Drammen og vi bar med oss stoler og litt snacks og kamera. Vi ankom i 19.30 og det mysset med folk:) Sola skinte og Drammensælva lå der blank og fin... Vi fant oss en plass på haugen, full oversikt over det meste, men måtte flyttes når bålet skulle tennes. Bålet var et stort "pallebål", kan nok tenkes at noen av de besøkende hadde vært med på å spikre disse.... På toppen av bålet, ei heks på sopelime. På toppen av haugen ble det satt opp 2 fakler, det kom 10 riddere og en bueskytter. Faklene ble tent, bueskytteren kom og skøyt ei brennende pil i bålet, men det var ikke nok så faklene var gode å ha:) Idet bålet tok fyr, ble det startet et fyrverkeri.
Det var ulike band som spilte, det var trekkspill-musikk og masse mennesker. Utrolig bra:) Takk til Liss og May Britt for en flott midtsommerkveld:)

Nordlandstur,avreise Bodø, dag 8

Søndag 13.juni 2010. Snipp, snapp snute da var dette eventyret over...... Vi våknet til en overskyet søndag, akkurat som "noen" visket meg i øret :" Nå har du vært så heldig med været at jeg bare viser deg at det er på tide å komme deg hjem" Da var det pakking og vasking av hytta. Så var det en tur på Luftfartsmuseet, mye spennende historie og mye fint å se der. Vi inntok lunchen vår her. Jeg så Øystein Sundes Twin Otter : " Jeg er en Twin Otter på vei fra Mo i Rana En grønn og liten knott med dårlig tid jeg spretter rundt blant fjord og fjell og skyer På sightseeing i Vår Herres tivoli Men her er mere enn du tror, mellom himmel og jord Jeg har kroppen stappa full av folk og fe Her er posten som skal fram og aviser likedan Og en livredd visesanger på turné Morn, morn, Sandnessjøen, her er jeg Grønn og liten, sjøsjuk, men fornøyd Jeg er en Twin Otter på vei fra Mo i Rana Jeg har hundre mil igjen før jeg blir fortøyd " Vi var en tur nedom kultursenteret og takket for oss og ønsket på gjensyn neste år, da i Ålesund :) Vi ble kjørt tilbake til flyplassen med privatbiler. Vi tilbragte et par timer på flyplassen før vi fikk sjekket inn bagasjen og etter det spaserte vi til byen, hvor vi spiste middag. Detter var det å fly til Rygge, finne bilen og komme seg hjem. Var hjemme rundt midnatt. Nok en gang, Tusen takk til Olav-Inge Alfheim og co for et fantastik arrangement. Tusen takk til Øyvind, Erik og Turid for flott reisefølge og en fantastisk tur. Og takk til værgudene eller hvem det nå var som ga oss dette flotte været :)

Nordlandstur, Bodø - Kjerringøy, dag 7

Lørdag 12.juni 2010. Nok en vakker dag, men i dag har jeg sovet litt lenge.....09.45 - det var godt:) Øyvind var den som stod tidlig opp og gikk på landsmøteforhandlinger - takk. Vi andre hadde formiddagen fri. Kl.14.00 ble vi kjørt med privatbiler ned til kaia, med avgang for Kjerringøy.Dette var også en R.I.B tur, begge veier. Det var på med "uniform" og fram med kamera igjen. Vi så havørn igjen, tydelig at den føler seg hjemme her. Turen ut tok vel ca. 2,5 timer.....Mye vakkert å se... Og Kjerringøy var jo bare vakker.... Vi fikk litt liten tid i land her, vi var inne på en omvisning og fikk se en film og historie om øya. Deretter gikk vi rundt med kameraer og tok bilder av nydelige, gamle bygninger. Kunne tenkt meg tilbake hit....
Da var det tilbake til Bodø, litt mer tempo på vei tilbake, litt i overkant av en time.
Om kvelden var det festmiddag og premieutdelinger og sosialt samvær. Ble ikke så sent, 01.00.

Nordlandstur,Bodø, dag 6

Fredag 11,juni 2010 Nydelig vær og ganske Ok temperatur. Dette er dagen for foredrag. Først åpnet svensken Nils Erik Jerlemar sin utstilling, flotte bilder. Deretter et foredrag av Ole Lørgen Liodden, Nikon ambassadør, flotte bilder og veldig interessesant. Han holder også work shop turer til Svalbard ....... (spare, spare, har lyst til det ja). Så kom Nikon ambassadør, Roger Brendhagen på podiet. Samme foredragsholder som jeg hadde i Botanisk Hage. Han snakket også om Macr fotografering......spennende. Etter en teoretisk dag, var det litt godt å komme ned på hytta. Vi hadde nettopp få vite om en ekstra utflukt på kvelden til Keiser Varden, et flott utsiktspunkt for Midnattsola, avreise fra kultursenteret kl.23.30. Men før det var det middag på kultursenteret, det var kjøttkaker, smakte det også. Var ute etter middag og fotograferte litt, vi har jo fått noen interne konkurranser. Bussen kom og tok oss med, og vi fikk se at sola skinte rundt midnattstider for 3. gang på under en uke, det må kalles UTROLIG :)
Da ble det sen kveld, eller tidlig morgen igjen da, GJESP :)

torsdag 24. juni 2010

Nordlandstur,avreise Lofoten - ankomst Bodø,dag 5

Torsdag 10.juni Oppe tidlig i dag, Lofoten oppholdet er over, for denne gang :( Det ble en rask frokost, rengjøring av Sjøhus og kjøring til flylassen. Her leverte vi også bilen vi hadde leid. Vi landet i Bodø til fint vær, tok taxi til Bodøsjøen Camping. Her ble vi innstallert på ei campinghytte, litt liten plass. Men det holder for disse dagene. Vi spaserte opp til Nordland kultursenter hvor nasjonalt fototreff skulle være. Vi fikk utdelt program, navnlapper og ble ønsket velkommen.Det var påmeldt godt over 40 deltagere. Etter en nydelig lunch, ble vi kjørt til Bodø havn. Vi skulle ut med R.I.B. (fra engelsk rigid-inflatable boat, «stiv-oppblåsbar båt) til Saltstraumen og videre til Rognan.
RIB turen var for meg en ny, spennende opplevelse, det var på med overlevelsesdrakt og finne seg en plass. Jeg kom bakerst i en RIB, stod inntil luftputa bak :) Det ble utlevert luer, briller og votter. Så bar det av sted, vi hadde ikke kjørt langt før "skippern" vår tok oss med til ei øy hvor Havørn hekker. På topprn av øya satt fuglen, mellom noen busker og passet på. Litt lenger ned (på samme øy) så vi ørneredet.
På tur utover så vi flere Havørner, et flott syn.
Vi ble tatt med forbi fjellvegger som ser ut som kunstverk.
Vi ble tatt med ut i Saltstaumen og det så ut som Norges største boblebad :) Fra Wikipedia:"Saltstraumen er verdens sterkeste tidevannsstrøm". Det så ut som store sentrifuger som sugde vannet ned og rundt i en stor trakt, men stor fart. Så bar det videre til Rognan, når vi skulle i land her kjentes bena ut som gele... Vi hadde vært i RIB en i ca. 2 - 2,5 timer. Vi ble fraktet med buss til bygdetunet på Rognan og Blodvegsmuseet. Så ble vi fraktet med buss tilbake til kultursenteret. Da var det middagstid, og vi fikk servert nydelig Torsk:) Vi gikk ganske tidlig ned til hytta, men det ble noen timer med bilderedigering. Nok en flott dag i Nord :)

tirsdag 22. juni 2010

Nordlandstur, Lofoten ,dag 4

Onsdag 9.juni I dag tillot vi oss å sove en time lenger, vi er litt slitne og det blir nesten morgen før vi er i seng. Vi hadde ingen eksakte mål for dagen og dagen oprant med tykt skydekke og litt regn. Vi var enige om et par utgangspunkt for fotografering; en kirke vi bor "like ved", som er nydelig, et skilt og et Vikingmuseum Lofotr. Ok, vi var i gang ; Buksnes kirke først, nydelig, med mange detaljer:
Deretter skulle vi i retning nordover, og jeg hadde bestemt meg for at jeg hadde bilde av skiltet med Kong Olavs vei:
Her har vi havnet på Loftr museet, og siden det regnet ute, måtte vi jo finne på noe. Så vi fant ut at denne høvdingsutrustningen passet godt for Øyvind, han er leder i Tønsberg Kameraklubb :)
Været lysnet og vi så et skilt med Unstad på og bestemte oss for å dra dit. På vei ut der så jeg en hel masse geiter, og da stoppes det :) Se så vakre. Her var det et øde og forlatt sted, men det var 2 gutter på veien. Det viste seg at han ene var sønnen i huset der geitene bodde. Han fortalte at de solgte ost og Turid skulle handle. Det viste seg at dette var en nederlask familie som hadde slått seg til her i ødemarka. Etter litt til kjøring, gjennom en tunnell åpnet bare landskapet seg. Det var så frodig og grønt og som alle andre strender i Lofoten, en hvit flott strand og en bitte liten kirke. Stranda viste seg å være internasjonalt kjent blandt surfere, vi så en og han var finsk,
Etter Unstad, satt vi kursen mot Nusfjord, hvor Turid hadde vært en gang tidligere, men i øs pøs regn. Vi dro hit med fint vær og spiste på Resturant Karoline, Boknafisk. Her kommer noen bilder fra Nusfjord :
Og på vei tilbake om kvelden, oppdaget jeg noe som beveget seg i veien. Jeg bråstoppet (hadde ingen bak) og ut av bilen. Der fant jeg to som dette, kan det være snipunger, tro? Jeg tror jeg så moren og det var ei måse som sirklet rundt disse. Jeg flyttet de ut av veien og prøvde å "bygge" et slags rede til de..... Jeg ønsker ikke å vite hvordan det endte med disse, men håper det beste....