May Britts fotoblogg

fredag 23. juli 2010

Gatelangs og bryggelangs

Har vært på både biltur og fottur i dag. Var egentlig på jakt etter markblomster og kønn, som vi sier i Vestfold, korn. Kjørte litt uten mål og mening, men havnet i Undrumsdal....og ble plutselig obs på en fugl som satt på en høyspendtledning...... Stoppet bilen, frem med kamera og fuglen tok seg en sveverunde for meg før den forsvant med et bytte i nebbet, lurer på om det var em Musvåk ?
Så gikk ferden videre til Re, Korssjø, Fon og til Langevann i Ramnes. Der tok jeg meg en spasertur innover i skogen.... og så på stien foran meg.....hva tor du var der? Jo, en orm. Jeg hadde ikke med meg Brendhagen-klypa, ormeklypa, og var ikke forberedt på dette møtet. Jeg skvatt som bare det og den forsvant fort inn i gresset, jeg vet ikke om det var huggorm eller stålorm. Men jeg snudde nå..... Tok bilde av de som badet i Langevann i stedet....
Så gikk turen videre tilbake til Tønsberg, men stoppet i Ramnes og hilste på ei kusine. og stoppet under veis og tok bilder av blomster og åkre.... Så bar det ut igjen, tenkte jeg skulle ta noen bilder i Gjestehavna i Tønsberg, som tenkt så gjort. Det var en flott kveld, jeg reiste ned i 20,45 tiden og ville ta noen bilder, også før solnedgang, det var 21 grader, masse båter og folk som hadde det hyggelig :)

fredag 16. juli 2010

Sommer,Feriedag og kamera

Fredag 16.juli 2010 Våknet til en litt overskyet dag, men etter hvert tittet sola fram. Vi (Solveig og jeg) skulle på tur. Denne dagen skulle Lardal få besøk av oss, nærmere bestemt Svartangen og Trollfoss.... På taket hadde jeg festet Kurmit og håpet han ville ligge pent der, til han skulle i vannet. Men han ble bare på taket......det blåste litt for mye...
Vi kjørte til Kvelde, og nesten til Svarstad.... der stod det skiltet til Trollfoss og Svartangen.. Etter å ha betalt og passert en bom, så jeg denne spesielle veggen.......
Vi fulgte skilt til Trollfoss, parkerte og la i vei. Det var tett skog og vi fulgte en blåmerket løype igjennom blåbærlyng og over glatte trerøtter..... Så gikk det ganske så bratt nedover, vi stolpet oss ned, fulgte blått og kom til et bratt "juv", der ville ingen av oss ned, vi trodde vi hadde gått feil og fant en annen retning, men det kom vi bare ut på en bratt kant og så ingen ting, så prøvde vi ei tredje løype og kom ned til elva, men ingen foss. Vi var varme og skuffa.... også Så bratt opp igjen... Ja, ja det gikk da det, men uten å ha nådd målet og fossen... Vi besluttet å følge veien videre mot Svartangen og kom til et nydelig vann, her brukte vi noen timer. Vi hadde kommet inn i markjordbærenes rike, det var så mye og det smakte SÅ godt:)
Her har vi ankommet Svartangen....
Vi så en del beverfelte trær og fant beverboligen også, men dessverre ingen bever å se. Etter Svartangenbesøket, lette vi oss fram til Lindsverkseter. Deretter bar det ned til Hvarnes og ned til Rennesik og Heia og ned til Pipenholt. Derfra bar det til Gallisvann for å ta bilder av vannliljer, men det var omtrent umulig å komme ned til vannet og i tillegg hadde det begynt å regne :( Så da ble det å reise hjem.
Makrofotografen i arbeid
Blåklokkevikua
Tistill m/Humlebille
Tidsfordriv, god råd og andre problemer "skrives" på asfalten
En Bygg-åker
Har hatt en fin dag, tusen takk, Solveig :)

søndag 4. juli 2010

Sommerregn

Istrehågan er en gravplass fra jernalderen (500 f. Kr.–1000 e. Kr.) Steinsettingene stammer fra tiden 400600 e. Kr.Kulturminnet er fredet. Istrehågan ligger akkurat på grensen mellom Larvik og Sandefjord, ved Jåberg i Tjølling. Kulturminnet består av tre steinsettinger og to skipssettinger.
Bølgen, Larvik