May Britts fotoblogg

søndag 31. januar 2010

"MATREISEN"

Dette var spennende og fantastisk..... Jeg fikk en innbydelse som så slik ut: Jeg må innrømme at jeg har vært litt nysjerrig på hva dette skulle være. Tankene har gått fra jakt til fiske, men jeg fikk etterhvert vite at vi skulle være inne....... Lørdag 30. jan. kom og jeg ble hentet hjemme og kjørt til "Fru Enebær" i Tønsberg, dette er en gourmetbutikk.(http://www.fruenebær.no). Vi ble mottatt av jubilanten og fikk en nydelig Champagne. Etter velkomsten og hilsing satt vi oss til bords. Kokken, Morten, tok da ordet og fortalte litt om sin bakgrunn og ville vite litt om våre middagsvaner... Hver og en måtte berette litt om det og her var det alt fra oss som kan koke pølser til de med mer kokkelering og interesse for mat. Vi fikk beskjed om vi skulle ha en 5 retters, hovedretten skulle være Vaktel, og at vi måtte hjelpe til. Må nok innrømme at jeg var veldig spendt på dette. Vi ble delt opp i lag og mens den ene gruppa var i jobb, skravlet vi andre, trivelig. Jeg var med i dessertgjengen og synes det var moro og helt greit. Etter litt tid var det på tide å spise. Her er vårt mesterverk:
Morten passet på at strupen ikke var tørr og det var fantastisk gode viner.... Vi beynte med: Parma skinke som fingermat, selvsagt med utsøkt drikke til.... Deretter var det Lakserulade med urtedressing..... fantastisk godt...... Deretter kom det Syrinsorbet. dette var utrolig, Morten hadde fortalt om lilla Syriner og sukkerlake, da vi spiste denne sorbeten smakte det som det lukter av lilla Syriner og vi kunne "se" hvordan de henger på treet i mai. For meg var dette en aha opplevelse, hvordan smak kan frembringe en lukt (som egentlig ikke er der) og hvordan hjernen omdanner disse smaksintrykkene til å bli et "bilde", hm..... fantastisk:) Deretter kom Vaktelen som ble servert med butterdeig kiste Så kom det :Gorgonzola Trøffelhonning og pinjekjerner Og til slutt : Sjokoladedrøm med sorbet og bringebærsaus Og vi fikk med forklærne våre- morsomt... Dette var en fantastisk "matreise". Tusen takk til Dag og Hanne.

2 kommentarer:

 1. Hei og tusen takk for sist! Så morsomt å lese og å se alle bildene! Jommen er du flink! Det var en kjempe trivelig kveld men utsøkt mat og vin og kjempe hyggelige mennesker! Morsomt å møte så mange av Hannes venner som ikke jeg kjente!
  Hilsen Solveig (kollega av Hanne)

  SvarSlett
 2. Hei!!

  Ja, takk for sist og en trivelig og anneledes kveld, Kjempekos.
  Du er den syngende læreren?

  Hilsen May Britt

  SvarSlett