May Britts fotoblogg

søndag 28. mars 2010

Påskeharen

Fra Wikipedia:

"Påskehare, ofte omtalt i bestemt form som Påskeharen, er en harefigur som brukes som symbol og dekorasjon i den folkelige påskefeiringa i flere vestlige land, særlig i forbindelse med leker med påskeegg.

I blant annet Tyskland, Storbritannia og USA er det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri. Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge."

Jeg personlig har ikke noe annet forhold til påske enn at det er noen fridager, snart sommerdekk på bilen, vår og påskeegg....

Men i dag har jeg fått skaffet meg en påskehare...... Den har vært med meg på standtur....

Har prøvd å fange årstiden..... Vil også minne om at 1.mars

var det ca. 1 meter snø rundt omkring Tønsberg området, nå er det straks bart.... Bare se:

Mellom Furustrand og Vallø

På Klopp

Hjemme

Har fått ny peisinnsats, skal gi samme varme som en frittstående ovn.

GOD PÅSKE!!

2 kommentarer:

  1. Så herlig med påskeharen som ble med på tur!

    Er det ikke litt sent med peisinnsats nå - nå når kulda har forsvunnet. Den gjør liten nytte på sommeren ;)

    SvarSlett
  2. Klar for en ny vinter:)) Godt jeg gjorde det, det manglet 20 cm av pipa.... jeg har jo fyrt i den gamle peisen,,,, godt jeg ikke har tatt hele huset:)

    SvarSlett