May Britts fotoblogg

lørdag 28. august 2010

FJOLS TIL FJELLS

Gomobu Fjellstue, Vaset, Valdres 27.-29.august. 2010 Et busslass med flotte damer dro fra Vestfold til Valdres, fredag morgen. Vi reiste i sol, og var innom en del skifting av vær, før ferden var over.... På Gomobu skinte sola, regnet, regnbue og det ble sol igjen så vi kunne få gått en fjelltur..... Synes egentlig jeg var litt flink, vi gikk i 2 timer. Legger ut noen bilder som viser litt av naturen rundt Gomobu Fjellstue..
Etter både en god lunch og en flott bufett til kvelden, ble det litt vinsmaking på rommet. Vi sleit i 3 kvarter for å få opp en vinkork, ikke gøy ;)
Lørdag : Etter frokost bar turen med buss inn til GRUNKE...... Vi hadde med en lokal guide, som var kjempeflink.... På GRUNKE hadde Margit Sandemo hytte og det er her hun har hentet masse av sin inspirsjon til å skrive, i fra. Stedet er isolert og lite befolket, det har høyt fjell på den ene siden og vann på den andre siden. Det ligger noen hytter her og et nedlagt vertshus.... Historer som verserer omkring vertshuset var at de som kom inn aldri kom ut igjen, det var en lem der......
Vi fikk se Huldrehaugen, hytta til Margit S. Hun måtte flytte ut av denne pga av mye "uro" og underjordiske væsener. Det ble bygget en hytte ved siden av, men det sies at det også der er mye "uro".
Dette er den gamle skrivestua til Margits far, Anders Undedal. Stua er bygget av emalasje som var rundt kontainere med biler som ble innført til Norge.
Vi fikk høre historien om Hulabakken, som hadde en hatt som gjorde han "usynelig" og hesten hadde et dekken som også gjorde den "synløs" for oss vanlige..... Vi hadde med guiden Inger fra www.valdresfjell.no. Hun var et utrolig interessant menneske å høre på. Etter denne turen var i allefall jeg litt i en spesiell stemning. Vætter og tusser "pusler" litt rundt her nå..... Etter endt tur og lunch var det ut på tur. Her er fantastisk natur, fint turområde for oss som ikke liker mye motbakker....
Søndag formiddag bar det ned til Stubbesetstølen. Og der fant jeg noe små søte geiter.
Låve med Valdresrose!! Valdresrosa er opprinnelig fra Tyskland!! Det var en tysker som først laget rosa, da han emigrerte til Amerika tok han den med seg og dit kom det også en valdressing og da denne reiste tilbake til Valdres tok han med seg en rose hjem. Og dermed satte produsjonen av Valdresroser i gang. Den var i opprinnelsen tenkt å skulle være et "luftedeksel" for korntørk på låver. Men nå blir den stort sett brukt som pynt. Takker alle de flotte damene for en flott tur ;))
Takker

1 kommentar:

  1. Vet du hvor man får tak i valdresrose? Vi har hytte i valdres og har lenge ønsket oss det men finner det ingen steder...

    SvarSlett