May Britts fotoblogg

lørdag 14. august 2010

FREDRIKSTAD

, 14.august 2010 Etter en del malejobbing og hagejobbing var det deilig med en "dags pause": Solveig og jeg hadde bestemt oss for en Fredrikstad-tur... Gamlebyen....og vi hadde bestemt oss for fint vær.... Det ble knallvær.. Vi dro direkte til Gamlebyen, parkerte og gikk rundt og så i bakgårder og var jo og kikket på torvet, masse folk, mye sol og mye å kjøpe..... Vi endet til slutt på Peppes Pizza og kjøpte hver vår hamburger, anbefales IKKE!! Vi dro etter hvert til et vann i nærheten, hvor det er rød vannlilje. Disse/denne er den eneste av sitt slag her i landet, så vidt jeg vet. Og den er rødlistet... Og sist, men ikke minst den er vakker :) Jeg hadde festet Kurmit på taket og han koste seg da han endelig kom seg på vannet. En må liksom litt nærme for å ta bilde av denne vakre blomsten ;) Vi så også noen øyestikkere.. Men de er jo så lynkjappe.... Røslyngen hadde kommet..... Og Solveig er på tur...... Takk Solveig for en flott tur ;)

2 kommentarer:

  1. Det så ut som en hyggelig tur, men flott resultat som vanlig. De to første bildene av vannliljen var bare nydelig, og øyestikkeren satt jo stille så lenge at du fikk fanget den. Herlig!

    SvarSlett
  2. Takk, Line. Vi hadde flaks i dag, lilja var i blomst, det er nemlig ikke ofte og jeg hadde med båt. Måtte jo bære den 0,6 km mens Solveig stod og passet fotoutstyret... Med årer og vannpose og ferdig oppblåst båt, ble det veldig varmt....Men i ettertid fikk jeg min belønning :) Fantastisk... Jeg blir så glad av å se den. Men det er vandaler i området, som bare drar dette på land for å ødelegge.
    Ikke noe rart det blis satt opp videoovervåking rundt om kring. Den er vakker og vi pratet med ei dame i 60 åra i går og hun fortalte at den ene planta med røde liljer har vært der siden hun var liten ;)

    SvarSlett