May Britts fotoblogg

lørdag 2. juli 2011

JORDBÆRKAKE


En stille morgen, med store forventninger til kvelden.... Jah....(n)  Teigen fra Tønsberg, for 5. gang...
Rad 2 for første gang. Jeg synes det er så flott at denne flotte musikeren og artisten egentlig har fått åpnet øynene på det Norske folk....og at folk "går mann av huse" for å se og høre han. Og at pressen gir han den honøren og respekten han fortjener.... "Det vakreste som finnes..."
Flott at han har med seg sin vakre eks kone, hun er herlig. Den kjemien disse to har på scenen er utrolig.
Kjærlighet og respekt lyser av disse to fantastiske menneskene... Å..som jeg gleder meg ;)

I går hadde jeg en utrolig hyggelig kveld i lysthuset mitt. Besøk av kusina og vi spiste reker og drakk litt hvitvin og koste oss virkelig. Det ble fort slutt da jeg foreslo for kusina at hun kunne låne skateboardet til sønnen i huset for å komme seg hjem. Jeg foreslå at hun hunne sitte på det med bena ut til hver side og med hodelykt på... Jeg kunne gitt henne fart ned Sev. Kjærsvei.... Hyggelig hadde vi det.


   I dag fikk  og lyst til å lage Jordbærkake.....200 g. havrekjeks
1 dl. malte valnøttkjerner
100 g smeltet smør

Fyll:
500 g friske jordbær
3 dl kremfløte
3 dl. lettrømme
1 pk gelepulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
1 kurv jordbær til pynt

Hnus havrekjeks og bland med malte valnøtt og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtagbar kant.

Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men halvparten av vannet. Avkjøl gelèvæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

Bon apetit... Håper den vil smake godt;)

Ha en fin lørdag!!


2 kommentarer: