May Britts fotoblogg

mandag 21. september 2009

PERFEKT :))

Som overskriften bærer preg av har dette vært en fantastisk dag. Har hatt fri, hang sykkelen bak på bilen og kjørte til Oslo. Begynner å få litt snøring på retninger der inne nå også har jeg jo GPS, men fant meg en parkeringsplass ved Sagene kirke og tok sykkelen fatt. Syklet ned til Akerselva, forbi Østlandssendingen NRK, innspillingslokalene til Hotel Cæsar (der så jeg forresten Tom Sterri, "Svein" og "Storm"). Fant skulpturen av fabrikkjentene nede på ei bru og fant fossen som er beskrevet, var utenfor Wallmans salonger og Månefisken retaurant/selskapslokale, på sistnevnte sted fikk jeg gå rundt å se og ta bilder.Så var jeg på Vøyenvolden gård. Jeg fant etterhvert bilen igjen og var på leting etter St. Hanshaugen og fant denne også. Føler at jeg har fått stilt nysjerrigheten min på flere plan. Etter dette havnet jeg ned i sentrum, fant en parkeringsplass ved Rådhuset, av med sykkelen igjen og på tur til Stortinget, Karl Johan, Kirkerista, Plata og så på kurs på Rica Victoria. Super tur.... Og bra kurs, Nikon kurs. :)) Fabrikkjentene Hønse Lovises hus Vøienvolden gård Hestepoliti på St.Hans haugen Men trikken har jeg enda ikke fått kjørt med, bare tatt bilder....

Mandag og fri!!

Ja, da var denne helga over. Lørdag gikk med til nyttige gjøremål i heimen, vinduspussing, gardinvask ol. Min kjære lage ny vindskier på min bod. Så var det dansegallah på kvelden og det var veldig OK. Søndag hadde vi planlagt skogtur, men endret mening da det begynte å regne, men vi tok en tur ut i går kveld, selvsagt ikke uten kamera. Legge ut noen bilder. Ellers er jeg nesten på tur til Staden i dag, Gleder meg. Bryggetau Speilende kjetting Henger de her for å bli vasket eller for å samle vann eller? Så fant jeg bare en fisker ,ikke en elg, i solnedgang

fredag 18. september 2009

FREDAG JO:))

Uvant å skulle lage blogg på fredag, men må bare fortelle at nå er Kurmit lagt i vinteropplag på Solvang. Også er jeg veldig stolt av Jr. nå, han sliter på og i Kongens klær i Troms ( Skjold) og er ferdig med 11/2 mil gange/jogge med vondt ben i dag:) Han skal til Tromsø i helga og sjekke et eller annet, tror det var Puber, he, he..... Jeg skal ha med meg Gullrekka i kveld og på dansegalla på BCC i morgen kveld. Gleder meg til det. Oy, kom på at jeg har langhelg.... Jeg skal bese Akerselva og dens hemmeligheter på mandag. Jeg leser serien "Sønnavind" og er blitt veldig interessert i Akerselvas harde liv og fabrikkjentenes slit, så jeg har tenkt å prøve å finne noen av bruene- fossene og fabrikkene. Og så skal jeg på Nikon kurs... Gleder meg :)) God helg!!

søndag 13. september 2009

Telt-tur

Vel hjemme igjen. Har hatt en fin tur, men dessverre med få naturbilder. Yr har lurt oss litt igjen, mye vind. Vi kom opp til Breivann i går og fikk opp teltet, etter litt fundering. Det ble ingen solnedgangspadling - manglet en vesentlig ting.. neida, ikke kanoen og heller ikke årene, men sola vel :) Men Ole tente bål og vi spiste og koste oss, tror vi var i seng ca. kl.21.15. Og det var ingen vannseng, eller Svanemadrass eller Jensen kontental, men et lite syltynt liggeunderlag... Åh. jeg har liggi noe forferdelig vondt, tror likevel jeg har duppet av i 01.00 tiden, personen ved min side hadde da vært i drømmeland i flere timer. Klokken 05.00 pep min Nokia på alarmen. Vi tørna til og var i "kanonen" i 06.00 tiden, litt farger, men veldig beskjedent... Men vi var på vannet til 08.00, så stillheten, ren luft og daggry fikk vi. Legger ut noen bilder da: "Kanonen" på plass, klar til bruk: Kveldskos Litt fargespill i vannet: I mangel på soloppgang, elg, bever, rådyr ol, ble det speilbilder av åreblad:

mandag 7. september 2009

Ja da, ja da...

Litt treg med skriving nå, det har kommet så mye vått så det har liksom ikke blitt det store trøkket på aktiviteter. Forrige helg gikk med på å beskjære (les rasere) deler av hagen min. Det ble 2 store tilhengerlass med kvist og en pose ved.... Kjekt å ha. Men lørdagskveld reiste jeg alene til Elvebyen for å beskue broer og annen kunst, noen bilder ble det, de kommer etter hvert. Prøver i skrivende stund å lære meg Lightroom, men det tar tid for sånne med trege hjerner. Spira på Ypsilon Elveharpe Kunstverket består av to monumentale stålkuler som står på hver side av elven. Korsang og klanger som varierer med gangbruas svingninger og elvevannets skiftende bevegelser kan en høre. I går endte jeg opp med å gå ca. 9-10 km, turpasstur ved Trollsvann. Stort gnagsår, men fornøyd med innsatsen.. Gnagsår Her er noen bilder av det vi så på turen: Hva er dette? En utedo? Kjekt å vite hvor vi kan ende... Dette var bare en liten bekreftelse på at jeg ikke helt har glemt blogging. Ha det.