May Britts fotoblogg

tirsdag 22. juni 2010

Nordlandstur,Lofoten, dag 3

Tirsdag 8.juni 2010 En ny dag med blå himmel og sol startet. Vårt mål i da var Svolvær :) Men med så mange fine steder kunne vi jo ikke kjøre rett dit . Førtse sted var Mortsund, der hadde den ene i reisefølget vært som ung gutt (15 år). Moro å se samme sted igjen :) Så kjørte vi videre til Henningsvær. Hvor lunche ble inntatt..Fiskesuppe på undertegnede, pasta med skalldyrsalat på en og sistemann marinert hvalbiff, nydelig :)
En ekte lofottorsk jeg er
For jeg er født i Henningsvær
Fadderullan dei fadderullan dei
Fadderullan dullan dei

Etter lunch bar veien videre, vi hadde planer om Kabelvåg, men det rakk vi ikke. Jeg måtte innom en fotoforretning i Svolvær, fordi fotostativet mitt ikke ville "låse" ordentelig. Vi fant fotobutikken kl. 15.55 og de skulle stenge kl. 16.00, men vi ble tatt godt i mot. Butikken heter Foto Hasselberg, og kan anbefales på det varmeste. Han "fikset" stativet mitt, vi ba om tips vedr. fotografering av midnattsol og han forklarte og kom med tips. Så dette er virkelig en fotobutikk å anbefale :) Etter dette besøket ruslet vi ned på bryggene og fikk tatt bilder av Svolværgeita mot en flott blå himmel:)
Svolværgeita
Svolvær kirke
Etter Svolværbesøket kjørte vi til Stamsund for å hente den siste i reisefølget, Turid. Hun kom med hurtigruta og vi hadde jo planer om å fotografere den og ta i mot Turid når hun kom, men 6 mil i Lofoten går mye saktere enn 6 mil på E-18. Når vi kom fram hadde Hurtigruta reist og damen stått og ventet på oss i 30 min. Alle var sultne så vi inntok en bedre middag på : Vi spiste på Skjærbrygga Restaurant. Det ble jammen meg fisk i da au gitt..... Steinbitt :) Så var det hjem for å redigere bilder...... og ut til Eggum for å se etter midnattsola. Vi hadde blitt tipset om en "hodeskulptur" her ute... Når vi til slutt fant den, var den kul:) Og sola lyste :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar