May Britts fotoblogg

torsdag 24. juni 2010

Nordlandstur,avreise Lofoten - ankomst Bodø,dag 5

Torsdag 10.juni Oppe tidlig i dag, Lofoten oppholdet er over, for denne gang :( Det ble en rask frokost, rengjøring av Sjøhus og kjøring til flylassen. Her leverte vi også bilen vi hadde leid. Vi landet i Bodø til fint vær, tok taxi til Bodøsjøen Camping. Her ble vi innstallert på ei campinghytte, litt liten plass. Men det holder for disse dagene. Vi spaserte opp til Nordland kultursenter hvor nasjonalt fototreff skulle være. Vi fikk utdelt program, navnlapper og ble ønsket velkommen.Det var påmeldt godt over 40 deltagere. Etter en nydelig lunch, ble vi kjørt til Bodø havn. Vi skulle ut med R.I.B. (fra engelsk rigid-inflatable boat, «stiv-oppblåsbar båt) til Saltstraumen og videre til Rognan.
RIB turen var for meg en ny, spennende opplevelse, det var på med overlevelsesdrakt og finne seg en plass. Jeg kom bakerst i en RIB, stod inntil luftputa bak :) Det ble utlevert luer, briller og votter. Så bar det av sted, vi hadde ikke kjørt langt før "skippern" vår tok oss med til ei øy hvor Havørn hekker. På topprn av øya satt fuglen, mellom noen busker og passet på. Litt lenger ned (på samme øy) så vi ørneredet.
På tur utover så vi flere Havørner, et flott syn.
Vi ble tatt med forbi fjellvegger som ser ut som kunstverk.
Vi ble tatt med ut i Saltstaumen og det så ut som Norges største boblebad :) Fra Wikipedia:"Saltstraumen er verdens sterkeste tidevannsstrøm". Det så ut som store sentrifuger som sugde vannet ned og rundt i en stor trakt, men stor fart. Så bar det videre til Rognan, når vi skulle i land her kjentes bena ut som gele... Vi hadde vært i RIB en i ca. 2 - 2,5 timer. Vi ble fraktet med buss til bygdetunet på Rognan og Blodvegsmuseet. Så ble vi fraktet med buss tilbake til kultursenteret. Da var det middagstid, og vi fikk servert nydelig Torsk:) Vi gikk ganske tidlig ned til hytta, men det ble noen timer med bilderedigering. Nok en flott dag i Nord :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar